Paella de Mariscos
Sobre la paella...
De Paella de Mariscos is naast de paella Valenciana de meest symbolische paella van Spanje.
Spaanse vissers verkochten hun vers gevangen vis en zeevruchten op de vismarkt. De producten die zij niet verkochten namen zij mee naar huis. Met deze producten, rechtstreeks uit de zee, creëerden zij de Paella de Mariscos.
​
De naam paella komt van de pan waarin het gerecht bereidt wordt. Deze pan heet in het spaans 'paella'.
Hoofdingrediënten
Gambas, inktvis, mosselen en kokkels*
​
Wij gebruiken een speciale rijst uit Valencia. Deze soort neemt de zelfgemaakte bouillon het best in zich op zodat deze volledig tot zijn recht komt en wij zo een authentiek gerecht kunnen bereiden.
​
*afhankelijk van het seizoen
A Fuego
Koken op vuur is een kunst op zich. De rijke smaak van onze paella's ontstaat onder andere omdat we op vuur koken. Dit vuur geeft rook af welke wordt opgenomen door de rijst en zijn smaak afgeeft.
​
In Valencia gebruiken ze traditioneel sinaasappelhout.
Daarnaast is de sinaasappel een kenmerkende fruitsoort in de Spaanse stad Valencia.
De stad waar de paella van origine vandaan komt.
​