
Paella Valenciana

Sobre la paella...
Paella is wereldwijd gezien één van de bekendste gerechten van Spanje.
De paella Valenciana is de meest symbolische paella van Spanje. Paella komt van origine uit Valencia en is een bescheiden gerecht dat werd bereid door plattelandsbewoners. Zij moesten zo eenvoudig mogelijk voedsel kunnen vervoeren. Zo maakten zij gebruik van producten die ze zelf verbouwden of op hun land konden vinden.
De pan waarin het gerecht wordt bereid heet een "paella". Hier heeft het gerecht paella zijn naam aan te danken.

Hoofdingrediënten
Maiskip, konijn, snijbonen en garrofón.
Wij gebruiken een speciale rijst uit Valencia. Deze soort neemt de zelfgemaakte bouillon het best in zich op zodat deze volledig tot zijn recht komt en wij zo een authentiek gerecht kunnen bereiden.

A Fuego
De rijke smaak van onze paella's ontstaat onder andere omdat we op vuur koken. Dit vuur geeft rook af welke wordt opgenomen door de rijst en zijn smaak afgeeft.
In Valencia wordt sinaasappelhout gebruikt.
Daarnaast is de sinaasappel een kenmerkend fruitsoort in de Spaanse stad Valencia, de stad waar de paella van origine vandaan komt.
